У Кривому Розі судді залишили в СІЗО не всіх членів ОЗУ, названих «кредитними шахраями»

У Кривому Розі триває слухання кримінальної справи по «кредитним шахраям».

Про це повідомляє прес-служба Жовтневого райсуду.

2 травня, в Жовтневому райсуді відбулося чергове судове засідання кримінальної справи стосовно злочинного угруповання, яке в ЗМІ охрестили «кредитними шахраями».

Колегією суддів в судовому засіданні розпочато дослідження письмових доказів, які налічують 36 томів.

Також, вирішено клопотання прокурора про продовження терміну дії запобіжного заходу трьом з чотирьох обвинувачених. Прокурор просив суд продовжити термін дії раніше обраного обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів, рахуючи, що саме така міра допоможе запобігти їх спробам переховуватися від суду, впливати на потерпілих і свідків. Присутні в судовому засіданні потерпілі підтримали клопотання прокурора. Обвинувачені та їхні захисники заперечували проти продовження тримання під вартою і просили змінити запобіжний захід на більш м’яку — домашній арешт.

Колегія суддів прийшла до висновку про необхідність продовження строку тримання обвинувачених під вартою ще на 60 днів і вважала, що інша м’якша запобіжний захід — домашній арешт не зможе в повній мірі забезпечити належне процесуальну поведінку цих обвинувачених.

Наступне судове засідання призначене на 20 травня 2019 року о 14.00.

Новости Кривого Рога