Рецепт на випадок, коли в холодильнику немає нічого) Але у шафі є чечевиця. Червона, її не потрібно замочувати. Далі — все просто і швидко.
✏️Інгредієнти:
🤍цибуля — 1 шт.
🤍морква — 2 шт., невеликі
🤍томати — 600 г
🤍оливкова олія
🤍чечевиця червона — 1 стакан
🤍вершки — 50-100 мл
🤍часник — 2 зубчики
🤍кмин або тим'ян, карі, сіль, перець
🤍зелень
❤️У каструлі на розігрітій оливковій олії підсмажуємо дрібно порізану цибулю і терту моркву. Як починає золотитися, додаємо трохи води
❤️Чистимо томати (два крупних було), ріжемо невеликими шматочками
❤️Додаємо у каструлю, туди ж — сіль, чорниц перець, тмин, часник, карі
❤️Вливаємо 1 л води і засипаємо стакан чечевиці
❤️Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин
❤️В кінці регулюємо смак. Я трохи ще для кольору додала куркуми, перевірила на сіль, хто любить більш гостреньке — можна трохи паприки
❤️Вливаємо вершки (я забула зробити на це вогні і зробила потім), присипаємо зеленню
Дуже-дуже, і просто!
Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової