Кулінарний блог А. Паукової: Кабачки з помідорами під сиром

Щовесни вони повертаються. Можна і взимку, але дорожче, та й помідор не такий соковитий буває) Можна брать більш дрібні, коктейльні, влітку ідеально рожеві. Молодий кабачок можна замінювати на цукіні. Соус зазвичай варіюю з того що є, тобто основа — пара столових ложок майонезу, часник за смаком і розбавляємо рідину водою, вершками, якщо є. Можна замінювати майонез на грецький йогурт, або жирні вершки базарні. Сир — класичний, типу голандський, інший подібний. Роблю завжди в мікрохвильовці, але пробували і на пательні, перший варіант зручніший

Кулінарний блог А. Паукової: Кабачки з помідорами під сиром0✏️Інгредієнти:
🤍2-3 молодих кабачки
🤍2 помідори
🤍твердий сир — 150 г
🤍 петрушка
🤍борошно
🤍рослинна олія
🤍Для соусу: пара столових ложок майонезу/жирних вершків/йогурту, розбавляємо водою/нежирними вершками до сметаноподібного, додаємо зубчик часнику (хто поважає — більше)

❤️Нарізаємо кабачки кружечками товщиною 1-1,5 см, присолюємо, залишаємо на 10 хвилин
❤️Прибираємо зайву вологу. Обвалюємо у борошні. Смажимо на рослинній олії до скоринки х обох боків
❤️Нарізаємо сирим ножем на тонесенькі слайси томати
❤️Готуємо соус
❤️Викладаємо у велику круглу форму/тарілку кабачки, соус, томати (трохи присолюємо), якщо є ще — кабачки, соус, томати, соус. Зверху натертий сир і петрушку.
❤️Ставимо у мікрохвильовку на 5 орієнтовно хвилин

📍Чорний хлібчик, гарна компанія і це уау!) Розігріте згодом — не гірше!

 

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

Джерело

Новости Кривого Рога