Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом

Франція на вашому столі. Випічка проста, але і вишукана разом з цим. Начинка — на смак. Класичне поєднання рибки і шпинату — моє улюблене. Рибку брала шматочки-стріпси, подешевше, пачки на 400 г вистачить на декілька разів. Шпинат зазвичай беру у бабусь з рук. Пиріг вийшов на всі💯 Настільки соковитий всередині, з м'яким тістом, що прям да) "Пісочка" зазвичай виходить у всіх.

✍️Інгредієнти:
🤍лосось — 250 г
🤍шпинат — крупний пучок
🤍вершкове масло — 125 г
🤍борошно — 250 г
🤍льодяна вода — 3 ст.л.
🤍яйце — 1 шт
🤍ще трохи вершкового масла для шпинату і форми

Для заливки:
🤍яйця — 2-3шт.
🤍вершки  — 200 мл
🤍сир твердий (я брала моцарелу) — 100 г

❤️Просіюємо борошно
❤️Додаємо холодне вершкове масло
❤️Руками перетираємо
❤️Додаємо яйце і крижану воду (ставлю в морозилку на 10 хв. до)
❤️Вимішуємо тісто, достатньо швидко, одразу — в плівку і в холодильник на 30 хв.
❤️Рибу — шматочками
❤️Шпинат миємо, і трохи припускаємо на вершковому маслі пару хвилин на пательні, солимо, перчимо
❤️Змащуємо форму маслом
❤️Дістаємо тісто, руками розтягуємо по формі, формулою й бортики
❤️Викладаємо рибку і шпинат
❤️Заливку змішуємо інгредієнти, виделкою змішуємо, додаємо сир, заливаємо
❤️У духовку на 180° десь на 30 хвилин, по вигляду буде зрозуміло.

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом0 Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом1

Джерело

Новости Кривого Рога