Смачно і безпечно: Україна заборонила додавати шкідливі жири в шоколад та інші ласощі

В наших магазинах суттєво підвищиться якість смаколиків для дітей. Печиво, шоколадки та інші продукти не містититимуть шаленої кількості гідрогенізованих жирів, пальмового стеарину та низки інших шкідливих для здоров'я речовин. Ці норми затверджені законом № 5148, який 6 листопада підписав президент.

Смачно і безпечно: Україна заборонила додавати шкідливі жири в шоколад та інші ласощі

Виробники більше не зможуть додавати до дитячих продуктів гідрогенізовані рослинні жири, олії та пальмовий стеарин. Максимальна кількість цих речовин не перевищуватиме 2 грами на 100 г готового продукту. 

До того ж, ввели нові правила щодо використання назви «шоколад». Тепер цей термін може бути застосований лише до продуктів, які відповідають чітко визначеним критеріям щодо складу жирів.

Також оператори ринку, які продають продукти харчування іншим компаніям, повинні розповідати про кількість шкідливих жирів у своїх продуктах. Особливо, якщо їх буде більша за норму кількість.

Закон набере чинності відсьогодні, але повною мірою він запрацює через рік. 

Вже виготовлені продукти, що не відповідають нововведенням, з полиць не прибиратимуть. Їх зможуть реалізувати поки не вийде термін придатності. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що майже чверть українців не знає у яких продуктах містяться трансжири.

Джерело

Новости Кривого Рога